Menü Kapat

Pkart 2020 Yılı Bilanço ve Faaliyet Raporu İncelemesi

Pkart – PLASTİKKART AKILLI KART İLETİŞİM SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Şirketinin Faaliyet Raporu ve Bilançosu Yayınlandı. Faaliyet raporundaki ayrıntılara baktığımızda en önemli kısım;

“2020 yılında satışlar geçen yıla göre TRY bazında %28 seviyesinde artış göstermiştir. Bu artışın büyük kısmı yılın ikinci yarısında gerçekleşmiştir. Bu dönemde, Şirketimiz Kamu bağlantılı bir kimlik kartı projesinde görev
almıştır. Şirketimizin bu proje kapsamında imzalamış olduğu sözleşmedeki gizlilik yükümlülüklerimiz nedeni ile Şirketimizin ve yatırımcılarımızın menfaatinin korunması amacı ile konu hakkında yapılacak açıklama, SPK mevzuatı uyarınca ertelenmiştir.
COVID-19 salgını nedeni ile yılın ikinci çeyreğinden itibaren belli sektörlerde talep azalması oluşmuştur. Ancak bankacılık kart taleplerinde negatif bir etkilenme şu aşamada yaşanmamıştır. Mart-Aralık döneminde alınan sağlık önlemleri nedeni ile operasyonel maliyetlerinde de ciddi seviyede artışlar oluşmuştur. Bu nedenle
karlılık, geçen yıla göre yaklaşık %12’lik bir azalma göstermiş ve 9.545.800 TRY vergi öncesi kar ile kapanmıştır.
2020 yılında, çalışan sayımızda önemli bir değişiklik olmamış ve önemli bir yatırım gerçekleşmemiştir.
Şirketimizin herhangi bir finansal riski bulunmamaktadır.”

Burada şirketin 2020 yılında Kamu bağlantılı bir kimlik kartı projesinde görev aldığını görüyoruz. Fakat ayrıntılarına yer verilmemiş.

Şirket ile ilgili şu anki çarpanları;

Pd/dd: 6,51

F/K: 57,61